E.ON Férfi OB I – 10. forduló

  E.ON Férfi OB I – 10. forduló

  Szeged – PannErgy-MVLC-Miskolc 10:14

  Vadovics (6); Nagy (3); Misic (3); Kriještorac (1); Miličić (1)

   

  Bachner András sportigazgató nyilatkozott a Szegeden aratott győzelem után:

  “Közel két hónap szünet után indult újra a pontvadászat Szegeden. Már az első perctől lehetett látni a vízben és az eredményjelzőn is, hogy a PannErgy-MVLC-Miskolc nem hagy kétséget a győzelem felől. Egy gyors 3-0-ás periódussal nyitottuk a mérkőzést amire az ellenfél idegenlégiósa Nikola Bogdanovic tudott válaszolni egy góllal. Közben a kapunkban Mizsei Márton nagyszerű bravúrokkal tartotta lendületben a csapatot. Nagy akaratról és küzdeni tudásról tett tanúbizonyságot a csapat és elhúzott 6-2, majd 7-2-re is.

  Kimagasló teljesítményt nyújtó Vadovics Viktor és a betegségből visszatérő Nagy Ádám szinte röpítette előre a csapatot. SasaMisic szokás szerint büntette a Szeged csapatát hol góllal, hol kiállítás szerzéssel, amikor centerbe került a labda. Mizsei Márton büntetőt is fogott a mérkőzésen és jelezte, máris felnőtt a feladathoz, hogy a csapat első számú kapusa legyen.

  A mérkőzésbe az is belefért, hogy 100%-os ziccerben 5-6 helyzetet is kihagytunk, amiket ki kell elemezni, mert a jövőben ezek nem fognak beleférni.

  A Miskolc egy pillanatra sem engedett ki és végig uralta a játékot, ahol Lőrincz Bálint mint a csapat esze és irányítója osztotta a labdákat.

  Utolsó negyedben Vidumánszky László 6 gólos vezetésnek mindenkit beküldött a medencébe aki a 14 fős keretbe ma bekerült így a 16 éves Vismeg Zsombor után egy újabb 16 éves Hajdu Alex debütált az első osztályban. A kapuban pedig Kazsimér Huba mutatkozott be aki a mérkőzés végén még az ellenfél idegenlégiósának lövését is védte. Bizonyították, ők sem hiába kerültek fel a felnőtt csapat keretébe.

  1-2 szegmensben javulnunk kell, és akkor nagyon szép folytatás elé nézhetünk a bajnokságban. Ehhez kell még, hogy az idegenlégiósaink (Misicet kivéve) kapcsoljanak egy magasabb szintre, mert akkor bárkinek méltó ellenfele leszünk.

  Jövőhéten nehezebb feladat elé nézünk hazai környezetben, mert az UVSE a mai napon megnehezítette a Szolnok idegenbeli pontszerzését.

  Hétfőtől a spanyol Sabadell csapatával dolgozunk együtt 4 napon át és a Nagyvárad csapatával egy mini nemzetközi tornával készülünk fel méltóképpen a következő hazai mérkőzésre (február 08. 19:00 Miskolc-UVSE)

  Gratulálok az egész csapatnak és az edzői stábnak!

  Hajrá Miskolc!

  Hajrá MVLC!”