A klub sikerei a 2014-es évben kezdtek markánsan mutatkozni, első állomás az utánpótlás Komjádi kupa döntője volt, mely 2014 decemberében zajlott le, ahol a PannErgy MVLC csapata ezüstérmes lett, majd a csapat menetelése az OB I/B-ben az első osztályig való feljutásig folytatódott.

A 2014. december 21-én döntőt játszott, a miskolci csapat drámai meccsen 14-14-es döntetlen után szétlövéssel maradt alul a Ferencváros ellen, így a második helyet szerezte meg a Komjádi kupában, mely a miskolci vízilabda történetének addigi legjobb eredményének számít. A felnőtt csapat 2014/15-ös OB I/B bajnokságot úgyszintén sikerrel zárta, feljutva a legmagasabb osztályba. Tehát egy év leforgása alatt a miskolci vízilabda eddig nem ismert sikereket elérve felkerül a magyar vízilabda térképére.

Az idei évben pillanatnyilag az OB I-es felnőtt csapat nyílt harcban áll a felsőházba való feljutásért, e mellett az utánpótlás csapat a Komjádi kupában drámai csatában 20-19-re legyőzte az Eger csapatát, bejutva a legjobb 8 közé. Sorhúzás és folytatás 2016 közepén várható.

Klubunk sikerei egyre inkább ösztönző hatással voltak és vannak fiatal, nagyon tehetséges játékosok Miskolcon történő sportolási lehetőségére, és tanulására. Szeretném kiemelni, hogy számunkra óriási segítség és lehetőség az, hogy egy ilyen komoly felsőoktatási intézet található Miskolcon, mint a Miskolci Egyetem.

Pillanatnyilag 5 vízilabdázónk tanul az Egyetemen, kiemelném Hornyák Olivért, aki az egyetem jogi karának hallgatója, aki 2014-ben junior világbajnok lett. Klubunk ars poeticája: „sportolni és tanulni Miskolcon”, egyre jobban érvényesül a hazai vízilabda életben, már vannak újabb nagyon tehetséges fiatalok (vízilabdázók), akik 2016-ban továbbtanulásukat és a sportolásukat Miskolcon képzelik el.

Úgy gondolom, hogy az utóbbi 2-3 évben elvégzett kemény munka meghozza gyümölcsét, és a felnőtt csapat mellett az utánpótlás is (4 versenyző korosztály) egyre jobb eredményeket ér el a bajnokságban. Nyilvánvaló, hogy ezekhez az eredményekhez stabil támogatás nélkül nem tudott volna a klub eljutni, ezúton is köszönetet mondok a Városvezetésnek a biztos háttér megteremtéséért, és a PannErgy Geothermiai Zrt-nek, mely a 2013-14-es bajnoki évben adott és ad támogatást a felnőtt csapat részére, reméljük, hogy ez a házasság hosszan tartó és sikeres lesz mindkét fél számára.

Ami a terveinket illeti: egyértelműen az OB I-es férfi bajnokság meghatározó csapatává válni, az utánpótlás mihamarabbi felzárkózása az országos élmezőnyhöz, és az, hogy pár éven belül Miskolcon született játékosokat adni az OB I-es csapatnak. Ezek a kézzelfogható eredmények egyre inkább bővítik a vízilabdát kedvelők táborát. Büszkék vagyunk elért eredményeinkre, és remélem, hogy klubunk hozzájárul majd a város sportsikereihez, talán egyedüli vidéki város Miskolc, ahol 5 sportágban a csapatok az első osztályban szerepelnek.

Bachner András
club elnök, technikai vezető