Vízilabda Magyar Kupa: Hárman pályáznak a nagy esélyes Eger mögötti pozícióra Miskolcon
Öt csapat játszik Magyar Kupa-csoportselejtezőket a hét végén Miskolcon. Az előző hét végén nem volt bajnoki mérkőzése a PannErgy-Miskolci VLC OB I-es férfi vízilabdacsapatának.

Az október 17-i, tatabányai találkozó után a gárda nagyrészt edzéssel töltötte az időt, de az együttes október 22-én előbb délelőtt Debrecenben, majd délután Budapesten játszott edzőmeccset a KSI-vel. Dr. Sike József vezetőedző ezt követően három nap (péntek, szombat, vasárnap) pihenőt adott a keret tagjainak.
 – Plusz egy felet, ugyanis csak hétfőn este találkoztunk újra – egészítette ki mindezt a miskolciak szakvezetője. – Tizenöt kemény hét után kaptak szünetet a játékosok, amely előtt még komoly terhelésen estek át az ezt megelőző két edzőmeccsel.

Fontos szombat

A pólósok következő feladata a Magyar Kupa, az egyik csoportselejtezős helyszín ugyanis a dr. Kemény Dénes városi sportuszoda lesz szombaton és vasárnap.

– Az első ellenfél a BVSC, amellyel a bajnokságban már találkoztunk, a második a Honvéd, amely jó eredményeket ér el a másik csoportban, a harmadik az OB I/B-s Cegléd, a negyedik pedig a Bajnokok Ligájában szereplő, abszolút favorit Eger – sorolta a riválisokat dr. Sike József. – A papírforma alapján kizárt, hogy bármelyik csapat megfogja a hevesieket, nagy meglepetésnek kellene történnie ahhoz, hogy ne menjenek tovább elsőként, toronymagasan. A második helyre három csapatnak van esélye, nekünk, a BVSC-nek és a Honvédnak. Mi itthon vagyunk, s ez talán számít, hogy élvezzük a hazai vizeket. A klub álláspontja ezzel a selejtezővel kapcsolatban az: nincs kimondva, hogy mindenképpen tovább kell lépnünk, de mindent el akarunk követni érte, azért, hogy hazai közönség előtt tisztesen szerepeljünk a jelzett hármas versenyben. Ebből a szempontból a szombati első nap igen fontos lesz, hiszen reggel a BVSC-vel, délután pedig a Honvéddal csapunk össze.

Szolnok és Szeged

A PannErgy-MVLC eseményre való felkészülését picit beárnyékolja, hogy két pólósa, Milos Milicic és Hegedűs István sem teljesen egészséges.

– Vízilabdában több fontos poszt is van, ezek közé tartozik a bekk és a center, Milos előbbi, István utóbbi – fogalmazott dr. Sike József. – Ebben a pillanatban nem tudom megmondani, hogy tudnak-e bármennyit is vállalni ebből a tornából. Amennyiben előrébb tekintünk, a selejtező utánra, akkor a programunkból kiderül, hogy a következő héten két bajnoki találkozónk is lesz, november 4-én a Szolnokkal, november 7-én pedig a Szegeddel. Vagyis egy hét alatt hat meccsre kell felkészülni, a megfelelő terhelés biztosítása, elosztása számomra is nagy szakmai fel­adat, főleg úgy, ha az említett két hiányzó miatt 12 főre olvad a keret.

Az MVLC-nek három kapusa is van, ezért megkérdeztük a trénert, hogy ezen a téren miként gondolkodik.

– A korábban sérült Bendes Viktor Tatabányán már beállt egy kevés időre, lassan ő is eléri a korábbi formáját – mondta dr. Sike József. – Megbeszéltük egymás között a leosztást, ez alapján a BVSC ellen Valics Bence véd, hiszen ellenük a bajnokságban három büntetőt is hárított. A Honvéd-találkozót Bendes Viktor kapta, a Cegléd ellenit pedig fiatal hálóőrünk, Nagy Dávid. Az Egerrel szembeni összecsapás a két első számú kapusé, fele-fele arányban.

Forrás: Molnár István / Borsod Online