Óriási küzdelem várható a férfi vízilabda Magyar Kupa selejtezőjében Miskolcon

A hétvégén rendezik a férfiak számára a Magyar Kupa selejtezőit, négy vidéki helyszínen – köztük Miskolcon, a Kemény Dénes Uszodában – küzdenek meg az első két továbbjutó helyért a csapatok.

Miskolcon az Eger a fő esélyes, mellette viszont nagy harc várható a Honvéd, a hazaiak és a BVSC között. A zuglóiak jártak már Miskolcon bajnokin, és akkor vereséget szenvedtek. Talán ebben a csoportban várható a legnagyobb küzdelem a továbbjutásért – írja a waterpolo.hu.

Nagykanizsán visszavághat az OSC a Debrecennek a bajnokságban elszenvedett vereségért, az újbudaiak továbbjutása nem lehet kérdés, a meglepetés az lenne, ha a másik továbblépő nem a Debrecen lenne.

Pécsett csak négy csapat küzd, az Euro Kupában már egymás ellen vívó Ferencváros és Szeged ezúttal is jó meccset vívhat, az ő továbbjutásuk várható, a Pécs és az UVSE a papírforma alapján csak megszorongathatja az említett két együttest.

Szentesen a Szolnok kiemelkedik a mezőnyből, érdekes lehet, hogy az Ybl mire megy az élvonalbeli csapatok ellen, kis szerencsével akár a mérleg nyelvét is jelenthetik, elnézve legalábbis a KSI és a Kaposvár eddigi bajnoki formáját – miközben a Szentest a hazai környezet segítheti oda adott esetben a második helyre.

BENU Magyar Kupa, selejtezők:
A csoport – Nagykanizsa (Résztvevők: Debreceni VSE, EBP-Tatabánya, VasasPlaket, Kanizsa VSE, A-Híd-OSC-Újbuda)
B csoport – Pécs (Résztvevők: FTC-PQS Waterpolo, PVSK-Mecsek Füszért, Szegedi-Diapolo, UVSE-Hunguest Hotels)
C csoport – Miskolc (Résztvevők: BVSC-Zugló, Pannergy-Miskolci VLC, RacioNet-Honvéd, Ceglédi VSE, ZF-Eger)

A program:

Október 31., szombat:
10 óra: BVSC-Miskolc
11 óra 45: Honvéd-Cegléd
15 óra: BVSC-Eger
16 óra 45: Miskolc-Honvéd
18 óra 30: Cegléd-Eger

November 1., vasárnap:
10 óra: Miskolc-Cegléd
11 óra 45: Honvéd-BVSC
15 óra: Eger-Miskolc
16 óra 45: Cegléd-BVSC
18 óra 30: Eger-Honvéd

D csoport – Szentes (Résztvevők: Valdor-Szentes, KSI SE, Kaposvári VK, Ybl WPC, Szolnoki Dózsa-Közgép)

A csoportok első két helyezettje jut a negyeddöntőbe, amelyet november 21-22-én rendeznek. A négy győztes jut be az egri BENU Magyar Kupa négyes döntőjébe, amely december 12-13-án lesz.

Forrás: minap.hu