MVLC: A háromszoros aranyérmes kiiktatása lehet a kulcs

Kaposváron vívja második bajnoki mérkőzését hétfőn 17 órától a PannErgy-MVLC.

Szerda este, a ZF-Eger uszodájában lejátszotta történelmi, első OB I-es meccsét a miskolci együttes, amely a találkozó egyes szakaszaiban jól pólózott, s csupán 13-7-es vereséget szenvedett nagynevű riválisától.

Nyílt sisakkal

– Én azért azt éreztem a medence szélén, hogy maradt bennünk… – mondta lapunknak dr. Sike József, a miskolciak vezetőedzője. – Ha komolyabb eredményt akarunk elérni, akkor azt nem lehet megcsinálni, hogy kapunk hat emberelőnyt, és ezekből egyet lövünk be. Egyik időkéréses fórt sem értékesítettük ziccerben, amit a rutintalanságnak tudok be. Ezek soha vissza nem térő lehetőségek, s úgy is kell sáfárkodni velük. 1-6-ról felálltunk, huszárosan felzárkóztunk, éreztem, hogy lehet majd egy ilyen szakasz, amikor az egriek azt gondolják majd, hogy idő előtt vége a történetnek… Akár egyenlíthettünk is volna, de abban a helyzetben kiütközött a tapasztalatlanságunk. Valics Bence jól védett, Aleksandar Njegovan négy gólt lőtt, ő bátor volt távolról, meg volt benne a megfelelő tűz, ha még egy-két embernél ez meg lett volna, akkor még szorosabb lett volna a mérkőzés. Nincs szégyenkeznivalónk, megpróbáltunk vízilabdázni, nyílt sisakkal, és ebben az Eger ennyivel jobb tőlünk, büszke vagyok arra, hogy lefordulásból nem találtak a kapunkba.
Figyelem a gólvágóra

A csapat a szerda késő esti fellépést követően csütörtökre szabadnapot kapott, de pénteken és szombaton már két-két edzést tartott dr. Sike József, aztán vasárnap is egyet. A társaság már tegnap útnak indult Kaposvárra, hogy ne 600 kilométer buszozás után kelljen vízbe szállni. A pontvadászat 2. fordulójában a somogyi megyeszékhely reprezentánsa vár Jakabékra, az a Kaposvár, amely a nyitó körben 7-7-es döntetlent játszott a BVSC-Wáberer Hungária-Zuglóval.

– Ez a mostani egy más összecsapás lesz, mint amilyen a felső kategóriás Eger elleni volt – fogalmazta meg mindezt dr. Sike József. – A házigazdák sok helyen változtak, de a mumus, Szécsi Zoli, a háromszoros olimpiai bajnok kapus ott van továbbra is. A fővárosi vasutasok ellen 23 lövést kapott, ezekből 16-ot megfogott, ez 74 százalék, ami imponáló. Mi nem félünk a Kaposvártól, mint csapattól, de mint az a csapatsportágakban előfordul, egy hálóőrt naggyá lehet tenni. Csak gondoljunk bele, mi van a kézilabdában, jégkorongban vagy éppen a futballban, ha a kapus jó teljesítményt hoz… Nyilván arra, hogy mindez ne így legyen, készültünk, született rá nem egy elképzelés, remélem, ezeket meg is tudjuk csinálni. Arra is számíthatunk, hogy Aleksandar Njego­vanra az egri négy találata okán jobban fognak ügyelni, úgyhogy a többieknek sokkal többet kell vállalniuk, hozzátenniük. Úgy gondolom, a százalékos leosztás alapján a hazai medencében lévő Kaposvárnak 50 százaléknyi esélye van a sikerre, nekünk, az újoncnak 40, míg az ikszre adok a legkevesebbet, 10 százalékot. Amennyiben elég jók leszünk és azt játsszuk, amivel megfoghatjuk őket, akkor elhozhatjuk a három pontot, ami egészen kiváló lenne.

Szombatról vasárnapra
A PannErgy-Miskolci VLC első hazai meccsét – a BVSC-Wáberer Hungária-Zugló ellen – október 3-án, szombaton 15 órára írták ki előzetesen, ám amint azt a hét végén megtudtuk: az összecsapást egy nappal később, október 4-én, vasárnap 18:30-tól kezdik a Kemény Dénes Városi Sportuszodában. A találkozót az M4 sportcsatorna közvetíti, de a klub ettől függetlenül – vagy éppen emiatt – várja a csapat szimpatizánsait itthoni debütálására.

Forrás: Borsod Online – Molnár István