LEMONDOTT AZ ÖNKORMÁNYZATI TÁMOGATÁSA EGY RÉSZÉRŐL A PANNERGY-MVLC MISKOLCI VÍZILABDA CLUB

  LEMONDOTT AZ ÖNKORMÁNYZATI TÁMOGATÁSA EGY RÉSZÉRŐL A PANNERGY-MVLC MISKOLCI VÍZILABDA CLUB

  A klub így kívánja segíteni az önkormányzat koronavírus elleni védekezési feladatait.

  Huszonöt millió forintot biztosított az idei költségvetésből a Pannergy-MVLC Miskolci Vízilabda Club működéséhez a miskolci önkormányzat még a veszélyhelyzet kihirdetése előtt. A koronavírus-járvány azonban felülírta a város még februárban elfogadott költségvetését, mára a vírus elleni védekezés, a gazdaság újraindítása, a város alapfeladatainak biztosítása kell, hogy prioritást kapjanak – emlékeztet vasárnapi közleményében a polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

  – A város első vonalban szereplő vízilabda csapata ezt felismerve felajánlotta, lemond a veszélyhelyzet kihirdetéséig ki nem utalt önkormányzati támogatásról – amely 16,3 millió forint –, és ezt az összeget felajánlja a városnak a koronavírus helyzet kezelésére. A klub vezetése ezzel a gesztussal arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy ma az Önkormányzat legfontosabb feladata a vírus és annak negatív hatásai ellen való küzdelem – írták.

  A 2019/2020-as vízilabda bajnoki évadból még 11 olyan bajnokságban vagy kupában nem zárult le a verseny, amelyben érdekeltek voltak a klub felnőtt- és utánpótlás csapatai. A koronavírus miatt így egyik napról a másikra állt le a munkavégzés a klubnál.

  A csapat a COVID-19 koronavírus pandémia helyzetre való tekintettel jelenleg egyéni szárazföldi felkészülést végez, várva a 2019/2020. évi felnőtt és utánpótlás bajnokságok kapcsán a Magyar Vízilabda Szövetség döntésére.

  forrás: minap.hu