Legjobb 8 között a Komjádi Kupában

  Legjobb 8 között a Komjádi Kupában

  Január 18-19-én Miskolcon került lejátszásra a Komjádi Kupa első selejtező köre, melyen öt csapat volt Miskolcon érdekelt. Debrecen, Szentes, Szeged, Eger és nyilvánvalóan a házigazda Miskolci Vízilabda Club.

  Eredmények:

  Miskolc – Eger 14-9
  Szeged – Debrecen 7-14
  Eger – Szentes 11-14
  Miskolc – Debrecen 9-6
  Szentes – Szeged 10-9
  Miskolc – Szeged 23-5
  Debrecen – Eger 16-10
  Miskolc – Szentes 13-5
  Eger – Szeged 20-8
  Szentes – Debrecen 7-15

  A miskolci fiatalok százszázalékosan abszolválták a mérkőzéseket, négyből mind a négyet megnyerve és így veretlenül kerültek a Komjádi Kupa legjobb 8 csapata közé. Minden mérkőzésen maximális koncentráltsággal és teljes erőbedobással igazi csapatként felülmúlták az ellenfeleket. Úgy ahogy a mi csapatunkban is többen szerepelnek a felnőtt első osztályú bajnokságban, úgy az Egerből is 4 játékos, Debrecenből is 4 játékos, a Szegedtől 3 játékos, a Szentestől is 2-3 játékos szerepel a felnőtt csapatukban.

  Nagyon színvonalas mérkőzések kerültek lejátszásra főleg első nap az 1-2. Eger és a Debrecen legyőzése érdemel kiemeltebb figyelmet. Mivel a két mérkőzés között csupán 3 óra pihenő állt a játékosok rendelkezésére. Vadovics Viktor kiről megszoktuk már, hogy a felnőttben is a csapat motorja, itt is bizonyította klasszisát és vezéregyénisége volt a gárdának. Szinte mindenkit kiemelhetnénk az általa nyújtott játéka miatt, de Vismeg Zsombor, Mizsei Márton, Hajdu Alex, Sisán Balázs érdemel még külön dicséretet, mivel az idén ez volt az első olyan lehetőség, ahol bizonyíthatták azt, hogy milyen sokat fejlődtek az utóbbi időkben és akár a felnőtt csapat is számíthat a jövőben rájuk.
  Hétfőn reggel 10 órakor megtörtént a sorshúzás. A legjobb 4 közé jutásért a Miskolc a Szolnoki-Dózsát kapta ellenfélül. A legjobb 8-ba kerülés az minimális elvárás volt, innen csak egyre erősebb ellenfelekkel fogunk szembe nézni.

  Nagy hiányzó volt a mérkőzéseknek Nagy Ádám, aki egy komoly vírusos betegségből pillanatnyilag lábadozik. Egyelőre kétséges a szerepeltetése a következő hétvégi két mérkőzésen.

  Kedden érkezik hozzánk edzőtáborozni a Nagyvárad csapata, mely az Európa-Kupa legjobb 4 közé került be az idei kiírásban és velük fogunk felkészülni úgy a Komjádi Kupa következő körére, mint a felnőtt bajnokságra, mely február 01-jén kezdődik számunkra Szegeden.