Közös gyertyagyújtás

  Közös gyertyagyújtás

  Mély fájdalommal vettük tudomásul Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok halálhírét.

  Tudni lehetett, hogy hosszú idő óta küzd a kórral, úgy ahogyan a vízben is tette, csak ez alkalommal nem ő győzött. A Magyar Vízilabda történet egyik legnagyobb alakja távozott. Mint sportember, és mint ember a legnagyobbak közé tartozott. Utolsó percig hű maradt ahhoz a sportághoz – a vízilabdához – amit mindenek fölött szeretett, és amely halhatatlanná tette. A háromszoros olimpiai bajnoki, és megannyi más címe mellett, edzőként is világbajnoki címet nyert a fiatal magyar férfi vízilabda válogatottal Barcelonában. Az utóbbi években az UVSE fiatal gárdáját irányította, mely hatalmas fejlődésen ment keresztül. Mindenki példaképeként marad az utókor köztudatában.

  Részvétünket fejezzük ki a gyászoló családnak, és csöndesen mi is együtt gyászolunk mindazokkal, akik Benedek Tibort tisztelték és szerették.

  Nyugodj békében Tibor!

   

  Az MVLC Miskolci Vízilabda Club közös gyertyagyújtást kezdeményezett péntek este 20 órára a Kemény Dénes Városi Sportuszoda előtt, ahol Benedek Tibor kézlenyomatánál emlékezünk meg.

  A képeken:

  2016-ban az olimpiára készülő felnőtt férfi válogatottal Miskolctapolcán játszottak felkészülési mérkőzést Brazília ellen. Az UVSE vezetőedzőjeként pedig a 2018/2019-es és 2019/2020-as évadban nehezítette meg fiatal csapatával az MVLC pontszerzését.