KÖZLEMÉNY

  KÖZLEMÉNY

  Mint az MVLC Miskolci Vízilabda Club szakmai igazgatója szükségesnek tartom, hogy tájékoztassam a club tagjait, a jelenlegi helyzetben esetleges szükséges intézkedésekről. Az alábbiakban megjelenő anyagot kérem mindenki vegye tudomásul és tartsa be.

  Megjelent egy kommuniké az UVSE vízilabda csapatnál, ahol a csapat orvosa összegyűjtötte a jelenlegi helyzetben szükséges protokollt, amely tartalmával teljes mértékben egyetértek Én is. Éppen azon voltam, hogy összeállítsak egy hasonló anyagot, amely tartalmazza a pillanatnyi helyzetben a sportolóink tennivalóját és szükséges viselkedését.

  A szeretett sportunk jövőjét és a vírus terjedését mi is befolyásolhatjuk, azzal ahogyan viselkedünk.

  Az alábbiakban idézzük a megjelent kommunikét:

   

  „Jelen állás szerint a Covid-19 járvány második hullám kialakulásának megakadályozása vagy késleltetése a cél. Ennek leghatékonyabb módja a tünetmentes hordozók, vagy tünetes hordozók felkutatása és elkülönítése.

  Ahhoz, hogy sikeresen hozzá tudjunk tenni mi is a közös érdek és cél eléréséhez, fontos néhány szabály betartása!

  1. gyakori és alapos kézmosás
  2. személyes kontaktok kerülése (puszi – kézfogás – ölelés – közös evőeszköz, pohár, flakon használata)
  3. bárki, akinek a vírusfertőzésre jellemző tünete van, annak TILOS az uszodában megjelenni. A következőkre érdemes figyelni: köhögés, kaparó torokérzés, torokgyulladás, megfázás, láz, íz- és szaglásromlása.

   

  Ha a felsorolt tünetekből bármit észleltek magatokon, kérem a következők betartását. MARADJ OTTHON!

  Telefonon értesítsd kérlek az edződet. Hívd fel a háziorvosodat és legkésőbb másnap a háziorvos által megjelölt laborban jelentkezz PCR vizsgálatra. Ennek eredménye kb. 24 óra, addig mindenképp kerüld a fent leírt dolgokat és MARADJ OTTHON! Ha a teszt pozitív lesz, akkor pedig a hatóságok az aktuális rendeletek alapján megkezdi a szükséges intézkedéseket.

  EZEK BETARTÁSÁT SZIGORÚAN KÉRJÜK, senki ne próbálja meg elhallgatni, ha panasza van.

  Ha valakinek pozitív lesz a tesztje, a hatóságok megkezdik a szoros kontakt felkutatását (48 órára visszamenőleg). Ez azt jelenti, hogy aki 15 percnél tovább, zárt térben, 2 méter távolságon belül volt, hatósági karantén alá kerülnek 14 napra. Ez alól a negatív PCR teszt nem mentesít!

  Kérlek VEGYÉTEK itt FIGYELEMBE azt a tényt, hogy mivel egy csapat ebbe a témakörbe tartozik, így a szabadidőnk eltöltése erősen befolyásolja mind a szülők, rokonok életét és ezzel együtt a csapat és az egész egyesület működését.

  Megtiltani nem lehet, de kérlek vegyétek figyelembe, hogy aki szórakozóhelyre jár bulizni, az a legnagyobb eséllyel válhat tünetes vagy tünetmentes hordozóvá, és ha PCR teszttel sikerül ezt felderíteni, akkor az egész csapat vagy szakosztályt hatósági karantén alá kerülhet.

  NEM TUDOM ELÉGGÉ HANGSÚLYOZNI ITT AZ EGYÉNI FELELŐSSÉG ÉS SZEREPVÁLLALÁS FONTOSSÁGÁT.

  Mit kell tennem akkor, ha a környezetemben élők közül valakiről kiderül, hogy PCR pozitív tesztje van, így tünetes vagy tünetmentes hordozó? Röviden a válasz az, hogy semmit. Kérlek bízzatok a hatóságokban. A hatósági szoros kontakt felkutatása során ha minket hordozónak ítélnek meg, akkor értesítenek, és elrendelik a PCR vizsgálatot.

  Kérek mindenkit működjön együtt! Nehezek a szabályok, nehéz idők vannak, de mindenki ÉLSPORTOLÓNAK készül, vagy már az. Ehhez hozzátartozik a példamutatás és a felelősségvállalás.

  Röviden szeretném összefoglalni 2 mondattal a leírtakat.

  Akinek bármilyen tünete van, az maradjon otthon, 24 órán belül jelezze a háziorvosának és jelenjen meg az elrendelt PCR vizsgálaton, annak eredményéig pedig maradjon otthon.

  Aki tünetmentes, az pedig a korlátozó szabályok szigorú betartásával élje békésen az életét, ha pedig hatóságilag felkeresik, működjön együtt.

  Járjatok sokat a szabadba, jó levegőn. Hordjunk maszkot a tömegközlekedési eszközökön. Mossatok kezet étkezés előtt, vagy mielőtt az arcotokhoz nyúltok. Válogassátok meg, mely nyilvános programon jelentek meg és tartsátok szem előtt, hogy ezzel a csapattársaitok életére is hatással lesztek!

  Vigyázzatok magatokra és vigyázzatok egymásra.”

  Bachner András

  Sportigazgató

  MVLC Miskolci Vízilabda Club