Bravúros győzelem a felnőtt bajnokság első fordulójában

  Bravúros győzelem a felnőtt bajnokság első fordulójában

  A 2020/2021-es E.ON felnőtt férfi OB I bajnokság első fordulójában a PannErgy-MVLC a Honvéd otthonába játszotta bajnoki nyitómérkőzését. Az eredmény ismeretes, a mérkőzés nagy meglepetésre miskolci győzelemmel végződött. A szakma és a közönség más eredményre számított tudva, hogy a Honvéd erre a bajnokságra komolyan erősített. Az elejétől kezdve egészen az utolsó negyed közepéig vezettünk, a hazai csapat csupán egyszer tudta átvenni a vezetést 9-8-as állásnál 2 perccel a mérkőzés vége előtt, de a nagyon elszánt miskolci srácok utolsó erejükkel fordítottak az eredményen és 10-9-es végeredménnyel meg is szerezte első győzelmét a bajnokságban.

  Egy nagyon kemény és tudatos felkészülés előzte meg a bajnoki rajtot, úgy a vízben és a szárazföldön teljes mértékben felkészültünk a Honvédból. A mérkőzés magas színvonalat mutatott egy fantasztikusan összerakott védekezéssel. Ez igazi csapatmunka volt, ahol mindenki küzdött mindenkiért.

  Tomas Hoferica fantasztikus védett, ami a mérkőzés jegyzőkönyvéből/statisztikáiból is látszik, hiszen 9 akció lövésből 8-at hárított, a jól összerakott védekezésünk egyetlen akció gólt engedett az ellenfélnek a mérkőzés során. Hosnyánszky Norbert játékából külön felkészültünk ismerve az olimpiai bajnok gólerősségét.

  Elől Lukas Seman igazi vezérként vitte a csapatot előre nemcsak 3 góljával, hanem hatékony centerjátékával adott tartást a csapatnak. Magyar Márton 4 góljával és nagyon jó játékával járult hozzá a győzelemhez. Biros Barnabás pontokat érő gólt szerzett a mérkőzés hajrájában, emellett számtalan góltól mentőt blokkolt hátul. Vismeg Zsombor 17 évével a csapat egyik legfontosabb játékosává nőtte ki magát mára, szép gólt szerezve. Fried Tamir sokat dolgozott és szép gólpasszokkal járult hozzá Ő is a győzelemhez. Mindenki hozzátette a magáét a győzelemhez és külön gratuláció a kispadnak, akik ez alkalommal tökéletesen meccseltek, mindig megfelelően reagáltak a Honvéd taktikájára.

  A PannErgy-MVLC ezzel a jelentősen megfiatalított csapattal nagyon szép jövő előtt állhat a bajnokságban. Ami a közreműködést illeti, inkább ne beszéljünk, mert nem sok pozitívumot lehetne mondani látván az ellenőri pontozást is. Célunk, hogy ezt az eredményt/formát tovább folytassuk, remélve, hogy a bajnokság normális mederben folytatódik.

  Gratulálok a csapatnak ez igazi férfimunka volt.

  • Bachner András sportigazgató