A nullapontos újonc fogadja a hétpontos újoncot

Miskolc – A férfi OB I A csoportjának 5. fordulójában szombaton 16 órától Tatabányán játszik a PannErgy-MVLC.

A miskolciaknak jó rátekinteniük a csoport tabellájára, ugyanis négy kör után, 7 ponttal az előkelő harmadik helyen tanyáznak.

Képesek a jó eredményekre

– Örülünk neki, de az elmúlt hetekben sem én nem lettem más, sem a csapat – tette hozzá mindehhez dr. Sike József, a PannErgy-MVLC vezetőedzője. – Ugyanúgy, ugyanolyan keményen edzünk, mint a felkészülés során, a játékosokon semmilyen jelét nem látom annak, hogy megelégedettek lennének. Úgy érzem, ez a helyzet még inkább motiválja őket, ugyanis látják: képesek jó eredményeket elérni.

Azért a honi vízilabda-társadalom csak jelez „valamit” feléjük? – kérdeztük ezt is a szakvezetőtől.

– Azt érzékeli a szakma, legalábbis én ezeket szűrtem le a különböző megnyilvánulásokból, hogy egy harcos csapat vagyunk, amelyik igyekszik szép, modern pólót játszani – mondta dr. Sike József. – Akceptálják a törekvéseinket, ezért szívesen keresnek bennünket azért, hogy játszunk edzőmeccset. Nemrég kétkapuztunk az Egerrel, most az OSC-vel, és a Debrecen is sűrűn hív bennünket.

A szombat 16 órakor kezdődő tatabányai összecsapás azért pikánsabb a többi mérkőzésnél, mert a két együttes tavaly egymással harcolt az OB I/B-ben az OB I-es tagságért. Végül a PannErgy-MVLC lett a befutó, az aranyérmes, a Komárom-Esztergom megyeiek a másodikok, akik aztán a létszámemelésnek köszönhetően ugyanúgy az élvonal tagjai lettek.

– Akkor a bajnokság utolsó meccsét játszotta a csapat Tatabányán. Azon a találkozón ott voltam, ugyanis az MVLC akkori edzője, Szilágyi Péter kollégám megkért, miután éppen hazajöttem Új-Zélandról, hogy üljek le mellé a kispadra – emlékezett vissza a május 31-én történtekre dr. Sike József. – A Miskolc akkor már feljutott, az összecsapás a „Játsszuk le!” kategóriába tartozott, végül a hazaiak nyertek 11-9-re. Az MVLC csak azért lehetett szomorú, hogy így nem százszázalékosan gyűjtötte be a bajnoki címet, a tatabányaiak pedig ezzel a győzelemmel – szerintük – igazolták, hogy vannak olyan jók, mint a PannErgy.

Más a sátor alatt

A szombati házigazda először lesz házigazda a szezonban, ugyanis az első négy körben – miután még az uszodájukat nem fedték be sátorral – Szolnokon, Egerben, Szentesen és Szegeden szállt medencébe.

– Két dolog erről a meccsről: az egyik a sátor, amelynek más a miliője, mint egy normál uszodának – sorolta dr. Sike József. – Azért is vállaltunk hétközi edzőmeccset az OSC-vel, mert náluk hasonló körülmények között vízilabdázhattunk. Más a visszhang, a páralecsapódás, még a füttyszó is, jó, ha felkészültek vagyunk ezekre a külső körülményekre. A másik: a Tatabányának ez lesz a hazai debütálása, nulla pontjuk van, éppen a másik újoncot fogadják, úgyhogy nekik ez a meccs lesz a fél szezon mérkőzése. Az most egyáltalán nem számít, hogy jelenleg hol állunk mi és hol ők, hogy hány egységet gyűjtöttünk már be. Ezek miatt az eddigi legnehezebb találkozónak várom a szombatit, de szeretnénk nyerni, mert ha ez elmarad, akkor – kis túlzással – az összes eddigi bravúrunk semmissé válik, válhat.

Közeleg a Magyar Kupa

A következő, 6. fordulót csak november 4-én rendezik meg, ám feladat addig is vár a csapatokra. Többek között a Magyar Kupa csoportselejtezői, amelyet négy városban rendeznek meg október 31-én és november 1-jén. A Kemény Dénes városi sportuszodában a házigazda PannErgy-MVLC-n kívül a ZF-Eger, a BVSC-Wáberer Hungária-Zugló, a Racionet Honvéd és a Ceglédi VSE küzd majd meg a továbbjutásért.

Forrás: Borsod Online – Molnár István